کاردرمانی چیست

 

کاردرمانی به مجموعه‌ ای از فرایند‌ های پزشکی گفته می ‌شود که به افرادی که دارای مشکلات حرکتی یا هر نوع مشکلی که در سلامت و تندرستی آن‌ ها وجود داشته باشد کمک می‌ کند تا افراد دوباره بتوانند کار‌ های روزانه و شخصی خود را خودشان انجام دهند. علم ‌کار درمانی به افراد کمک می ‌کند تا آرام آرام بتوانند فعالیت‌ های روزمره خود را بازیابی کرده و به تنهایی و مستقل آن ‌ها را انجام دهند. تلاش کار درمانی بر این است که توان‌ های از دست رفته بدن را که آن‌ ها را از ابتدای زندگی به صورت غیر ارادی فرا گرفته بودیم، بازسازی کند. به عنوان مثال فردی که در یک سانحه یا یک اتفاق دچار نقص حرکتی شده است ممکن است نتواند به راحتی راه برود یا صحبت کند.

کاردرمانی کودکان

در حوزه کودکان هم کاردرمانی بسیار پیشرفت کرده و برای کودکانی که در آموختن مهارت‌ های شناختی و محیطی خود با مشکل مواجه هستند، ‌کار درمانی می ‌تواند بسیار مفید باشد. این علم به کودکان کمک می ‌کند تا در محیط‌ هایی همچون محیط‌ های بازی، خانه و مدرسه بتوانند عملکرد مناسبی از خود نشان دهند و توانایی سازش‌ پذیری و درک دیگران در آن ‌ها تقویت شود. کار درمانی علاوه بر این که می ‌تواند در حوزه درمان اختلالاتی همچون اوتیسم، بیش فعالی، پارکینسون، اختلال پردازش حسی، اختلال یادگیری و... کارآمد باشد، در حوزه تربیتی و برای کودکانی که از لحاظ محیطی و شناختی به سطح پیشرفت بالایی نرسیده‌ اند نیز کمک می ‌کند.

کاردرمانی در منزل

کاردرمانی در منزل به افراد توان خواه کمک کرده تا بدون نیاز به مراجعه به کلینیک کاردرمانی از خدمات توانبخشی با بالاترین کیفیت بهره ببرند. یکی از مزایای مهم کاردرمانی در منزل، آرامش روانی می باشد که از ارزیابی خانگی توسط کاردرمانگر مجرب و آموزش دیده به دست می آید.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با جمعی از متخصصین مجرب، حرفه ای ترین خدمات کاردرمانی را ارائه می دهد.

اوتیسم چیست؟

 

اختلال طیف اوتیسم اصطلاحی گسترده بوده که برای توصیف گروهی از اختلالات رشدی عصبی استفاده می شود. این اختلالات با مشکلات ارتباطی و تعاملات اجتماعی نمایان می شوند. افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم غالبا علائم یا الگو های رفتاری محدود، تکراری و کلیشه ای را نشان می دهند. اوتیسم در پسران بیشتر از دختران بروز پیدا می کند.

علائم و نشانه های اوتیسم معمولا در اوایل کودکی، بین 12 تا 24 ماهگی مشهود است. با این حال، علائم این اختلال ممکن است زود تر یا دیر تر نیز ظاهر شوند. علائم اولیه ممکن است شامل تاخیر قابل توجهی در زبان و یا پیشرفت اجتماعی باشد. علائم اوتیسم به دو دسته تقسیم می شوند:

مشکلات ارتباط و تعامل اجتماعی:

-مسائل مربوط به ارتباطات همچون مشکلات به اشتراک گذاری احساسات یا به اشتراک گذاشتن علائق

-مشکلات ارتباط غیر کلامی همانند مشکل در حفظ ارتباط چشمی یا فهمیدن زبان بدن

-سختی در توسعه و حفظ روابط

الگو های محدود یا تکراری از رفتار یا فعالیت ها:

-حرکات تکراری یا جنبیدن

-پای بندی سفت و سخت به رفتار های خاص

-افزایش یا کاهش حساسیت به اطلاعات حسی خاص از محیط اطراف

-نشانه ها یا دغدغه های ثابت

درمان کودکان اوتیسم

تشخیص اختلال طیف اوتیسم شامل چندین غربالگری، آزمایشات ژنتیکی و ارزیابی های گوناگون است.

-آزمایش DNA بیماری های ژنتیکی

-ارزیابی رفتاری

-تست های دیداری و شنیداری

روش های درمانی متفاوتی برای درمان اختلال طیف اوتیسم وجود دارد از جمله کاردرمانی در اوتیسم، گفتاردرمانی برای درمان تاخیر در گفتار کودک اوتیسم، بازی درمانی برای کودکان اوتیسم، دارو درمانی و... .

کلینیک کاردرمانی – گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز توانبخشی کودکان اوتیسم در تهران، با در نظر گرفتن حرفه ای ترین و متنوع ترین روش های درمانی اوتیسم، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب کرده و جلب می کند.

گفتار درمانی

 

گفتار درمانی نوعی برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و یا زبان است. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارت اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن کلام به دلیل لکنت زبان، تکرار صدا ها یا هجا های طولانی است. اختلالات تشدید شامل مشکلاتی می ‌شود که مربوط به گام، حجم و کیفیت صدا می باشد. فعالیت‌ های گفتار درمانی می ‌تواند همه این مشکلات و موارد دیگر را درمان کرده و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی و کودکانی که در انتخاب الگو های گفتاری کند هستند، کمک کند. تکنیک‌ های گفتار درمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شده و برنامه‌ های گفتار درمانی با پیشرفت بیشتر بیمار با گذشت زمان سخت تر می ‌شوند.

از تکنیک های گفتار درمانی به منظور بهبود ارتباطات استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان حرکت دهانی، فعالیت های مداخله ای زبان و سایر موارد بستگی به نوع اختلال گفتاری یا زبانی دارد.

گفتار درمانی برای چه مواردی مورد نیاز است؟

-اختلالات روان بودن

-اختلالات تشدید

-اختلالات گیرایی

-اختلالات بیانی

-اختلالات شناختی – ارتباطی

-آفازی

-دیس آرتریا

گفتاردرمانی کودکان

تمرینات و فعالیت های گفتاردرمانی بسته به اختلال، سن و احتیاجات کودک شما متفاوت می باشد. در حین گفتاردرمانی کودکان، گفتار درمانگر ممکن است با استفاده از گفتاردرمانی در منزل از طریق صحبت کردن و بازی کردن، و استفاده از کتب، تصاویر و اشیا دیگر ارتباط برقرار کند تا به عنوان بخشی از مداخله زبانی، رشد زبان را تحریک کند یا در هنگام بازی متناسب با سن کودک تان، صدا ها و هجا های صحیح را برای کودک در نظر بگیرد تا روش صحیح تولید صدا های خاص را به کودک آموزش دهد.

کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، با سابقه بالا در زمینه گفتاردرمانی در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.

بیش فعالی و نقص توجه

 

اختلال بیش فعالی و نقص توجه الگویی از مشکلات بوده که عموما در کودکی ایجاد می شوند. در این اختلال والدین و معلّم ها متوجه می شوند که کودک بیش از حد معمول فعالیت و تحرک دارد، به طور دائم حواسش پرت می شود، نمی تواند حتی برای مدت کوتاهی مشغول به یک کار ثابت باشد، تکانشی است یعنی بدون فکر و ناگهانی دست به انجام کاری می زند و یا تمرکز کردن برایش بسیار سخت و دشوار است. اما به این نکته باید توجه داشت که زمانی می توان گفت فردی به بیش فعالی مبتلاست که علائم بالا ارتباطش با دیگر افراد یا وضعیت شغلی و تحصیلی اش را با مشکل مواجه کند. ممکن است این اختلال با افزایش سن بهتر شود و یا ممکن است در بزرگسالی هم ادامه پیدا کند. در این صورت معمولا بیش فعالی تخفیف پیدا کرده ولی رفتار های تکانشی، ضعف تمرکز و ریسک پذیری ممکن است بدتر شوند. این مسائل ممکن است با یادگیری، کار و نحوه ارتباط شخص با دیگران تداخل پیدا کنند. افسردگی، استرس و اضطراب، اعتماد به نفس پایین و سوء مصرف مواد در بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی بسیار شایع است.

علت ایجاد اختلال بیش فعالی و نقص توجه

به نظر می رسد که ژن ها در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند. هم چنین به نظر می رسد در صورتی که مادر حین بارداری یا زایمان دچار مشکلاتی شده باشد، احتمال بروز این اختلال در کودک بیشتر شود. این مشکلات شامل مصرف مواد اعتیاد آور یا دارو حین بارداری، وزن کم نوزاد هنگام تولد، عفونت های مغزی، تماس با سموم یا بعضی شرایط استرس زا برای مادر می باشد.

کلینیک تخصصی توانبخشی دکتر صابر، بهترین مرکز تشخیص کودکان بیش فعال در تهران، با ارائه حرفه ای ترین خدمات در زمینه درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.

کاردرمانی ذهنی

 

کاردرمانی ذهنی همانند کاردرمانی جسمی شاخه ای از کاردرمانی بوده که به ایجاد و تقویت مهارت های ذهنی و درمان مشکلات ذهنی افرادی که دچار اختلال می باشند، کمک می کند. کاردرمانی ذهنی به کودکانی که به علت اختلالات مختلف، در مراحل رشدی و نقاط عطف رشدی تاخیر داشته اند کمک کرده تا حداکثر توانایی  را کسب کرده و اختلاف سن رشدی و تقویمی خود را به حداقل برسانند. کاردرمانی ذهنی با در نظر گرفتن رابطه میان جسم و ذهن برنامه مشخصی را برای تقویت ارتباط میان این دو تعیین می کند. ضعف مهارت های حرکتی که مربوط به یکپارچگی حسی و حرکتی می باشند از جمله اختلالات مهمی اند که این شاخه تخصصی از کاردرمانی به آن می پردازد. هدف اصلی از انجام کاردرمانی ذهنی کودکان شناسایی نقاط ضعف کودک در انجام کارهای ضروی و روزانه و بهبود مهارت های کودک در جهت زندگی بهتر و ارتباط قوی تر با جامعه است. کاردرمانگر در این حیطه تلاش می کند با ایجاد تغییراتی در محیط زندگی و کار فرد، سعی در بهبود مهارت های فرد در ایجاد ارتباط موثر با آن ها داشته باشد. کاردرمانگر از وسایل و روش های متفاوت، تحریک پذیری حسی کودک را افزایش داده و از این طریق به بهبود مهارت های ذهنی_درکی او کمک می کند.

فواید و مزایای کاردرمانی ذهنی

-تقویت مهارت های بازی

-درمان مشکلات درکی_بینایی

-بهبود مشکلات حسی

-بهبود تعادل

-بهبود مهارت های ارتباطی

اهداف کاردرمانی ذهنی

همچون سایربخش های کاردرمانی، هدف اصلی کاردرمانی ذهنی کمک به افراد در مشارکت هرچه بیشتر در فعالیت های روزانه زندگی است.

-ارزیابی شناختی

-استراتژی های حسی

-اتحاد درمانی

-مشارکت در فعالیت های یادگیری روزمره

-مهارتهای اجتماعی – عاطفی

کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی دکتر صابر با رائه بهترین و حرفه ای ترین خدمات کاردرمانی و گفتاردرمانی، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب کرده و جلب می کند.

 

 

لکنت زبان

 

لکنت زبان

لکنت زبان یکی از شایع ترین و مهم ترین اختلالات گفتاری می باشد. افرادی که به لکنت زبان دچار هستند، ممکن است صوت ها، هجاها یا کلمات را تکرار کنند یا ممکن است صداها را طولانی کنند. همچنین ممکن است در جریان طبیعی و نرمال گفتار، همراه با بیان حالات یا حرکات غیرمعمول، وقفه‌ هایی ایجاد شود.

علل لکنت زبان

محققان هنوز علت دقیق لکنت زبان را نمی ‌دانند. بر اساس دانش فعلی، آن ها به طور معمول لکنت زبان را به انواع زیر طبقه بندی می کنند:

-رشدی

-عصب زاد

-روان زاد

راهکار های سریع کاهش لکنت زبان

-آرام صحبت کردن را تمرین کنید.

-از کلماتی که باعث لکنت زبان می شوند پرهیز کنید.

درمان های طولانی مدت لکنت زبان

وقتی افراد در مراحل اولیه شروع لکنت زبان را نشان می‌ دهند، درمان معمولا بهترین نتیجه را دارد. لکنت زبان ممکن است به طور کامل متوقف نشود، اما درمان در هر سنی موجب بهبود روانی گفتار، ایجاد اعتماد به نفس در فرد و کمک به او در مدرسه، کار و محیط اجتماعی بوده و خواهد بود.

درمان‌ های لکنت زبان عبارت‌ اند از:

-گفتار درمانی

-درمان شناختی-رفتاری

-دستگاه های الکترونیکی

-دارو

-حمایت

-گروه های خودیاری

چه زمانی باید برای لکنت ناگهانی به پزشک یا درمانگر گفتار و زبان مراجعه کنیم؟

لکنت زبان در کودکان ۲-۵ساله رایج و عادی بوده و با بزرگتر شدن شان، ممکن است این مشکل برطرف شود. اما اگر لکنت زبان مدت زیاد یا غیرعادی طول بکشد، باید به پزشک یا ترجیحاً به گفتاردرمانگر مراجعه کنید تا سلامت گفتار کودک تان را بررسی کنید.

کلینیک توانبخشی دکتر صابر، حرفه ای ترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران و بهترین کلینیک گفتار درمانی در شرق تهران، آماده ارائه خدمت به شما عزیزان در زمینه درمان سریع لکنت زبان می باشد.

 

کاردرمانی جسمی و دست

 

کاردرمانی جسمی و دست

از آن جایی که دست ها نقش مهمی در زندگی ما و انجام فعالیت های روزانه دارند، آسیب دیدگی و پیدایش هر نوع مشکل در آن ها می تواند منجر به بروز اختلالات جدی در کار و فعالیت فرد شود. آسیب دیدگی دست برای هر شخصی می تواند یک چالش منحصر به فرد باشد. علاوه بر درد، آسیب های دست می تواند بسیار ناخوشایند باشد. کاردرمانی در مهارت های دستی یکی از خواسته های بیمارانی می باشد که از ناتوانی های دست خود رنج می برند. کاردرمانی جسمی و دست می تواند به شما کمک کند تا بتوانید هر گونه فعالیتی را در مدرسه ، محل کار یا خانه خود انجام دهید.

کاردرمانگر برای کمک به کاهش درد، التهابات و تاثیرات ضایعه نخاعی و به حداکثر رساندن توانایی فرد از موثرترین روش های توانبخشی و کاردرمانی بهره برده و اگر احتیاج باشد، استفاده از وسایل کمک را نیز توصیه می کند. کاردرمانگر همچنین با ارائه یکسری تمرینات به افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکتی مفاصل و همچنین افزایش قدرت عضلات دست ها کمک می کند.

اهداف کاردرمانی جسمی و دست

-برقراری تعادل در توان عضلانی

-اصلاح آسیب های مفصلی

-کاهش مشکلات جسمی مانند مشکلات مرتبط با راه رفتن، ایستادن و نشستن صحیح

-بهبود آسیب های ایجاد شده در اثر حوادث

-افزایش هماهنگی بین اندام های مختلف

-کمک به مراحل رشد صحیح کودک

چه کسانی به کاردرمانی جسمی نیاز دارند؟

به طور کلی می توان گفت تقریبا هرکسی که برای انجام هر نوع کاری تلاش بیش از حد داشته باشد، ممکن است به کاردمانی جسمی نیاز داشته باشد. همانند مشکلات زیر:

-درد های مزمن

-سکته

-تعویض مفصل

-آسیب نخاعی

-تعادل ضعیف

-ام اس

-فلج مغزی

-آسیب مغزی

-شکستگی ها

-عوارض پس از جراحی

تمرینات دست

مشت کردن، کشش انگشتان، بلند کردن انگشتان، لمس انگشت شست، تقویت گرفتن، نیشگون گرفتن، بالا آوردن مچ، حرکت طرفی مچ، چرخش مچ، باز کردن انگشت شست، تمرینات لغزش تاندون

کلینیک توانبخشی دکتر صابر، بهترین مرکز تخصصی کاردرمانی جسمی در تهران آماده ارائه خدمت به عزیزانی که مشکلات جسمی دارند، می باشد.

 

اختلال یادگیری

 

 برخورد با این احتمال که کودک شما اختلال یادگیری دارد بسیار دشوار است زیرا هیچ پدر و مادری نمی خواهد رنج فرزند خود را ببیند. ممکن است از خود بپرسید که این چه معنایی می تواند برای آینده فرزند شما داشته باشد ، یا نگران باشید که چگونه دوران  مدرسه را پشت سر بگذارد. شاید نگران این باشید که به دلیل مشکلات یادگیری فرزندتان ، ممکن است به او بر چسب "کند ذهن" بزنند یا او را به کلاس ضعیف تری ببرند.

اما نکته مهم و اساسی که باید بخاطر بسپارید این است که ابدا نگران نباشید زیرا اکثر بچه های دارای ناتوانی در یادگیری دقیقاً مانند بقیه باهوش هستند. فقط باید نوع آموزش آنها متناسب با سبک های یادگیری مخصوص آنها باشد. با اطلاعات بیشتر در مورد کلیات اختلال یادگیری ، و به طور ویژه مشکلات یادگیری فرزند خود ، می توانید به زمینه سازی موفقیت آنها در مدرسه و خارج از مدرسه کمک بسیاری کنید.

در کلینیک پایا متخصصان گفتاردرمانی در اختلال یادگیری و بهترین دکتر تشخیص اختلال یادگیری حضور دارند.

رژیم حسی

 

اختلال پردازش حسی ممکن است به علل مختلفی ایجاد گردد. شایع ترین دلایلی که با آن روبرو می شویم شامل صدمات حین زایمان به ناحیه بالای گردن و ساقه مغز ، زمین خوردن های کودکی ، و رشد نامناسب به دلیل استفاده بیش از کریر نوزدان ، روروک و جامپر است . 

مشکل مشترکی که کودکان مبتلا به مواردی چون اختلال پردازش حسی اختلال کم توجهی ، بیش فعالی و اوتیسم از آن رنج می برند آن است که این کودکان قادر به پردازش ، یک پارچه سازی هماهنگی و سازگاری مناسب با محیط حسی اطراف خود نیستند.

جهت تشخیص و درمان این اختلال می توانید به کلینیک دکتر صابر مراجعه نمایید و از متخصصین رژیم حسی این کلینیک مشاوره های لازم را دریافت نمایید.

اختلال پردازش حسی

 

در خصوص اختلال پردازش حسی باید گفت که علائم مربوط به مشکلات حسی بسته به اینکه کدام سیستم حسی تحت تاثیر قرار می گیرد متفاوت است . به همین دلیل است که اختلال پردازش حسی می تواند از یک کودک ( یابزرگسال ) نسبت به کودک دیگر بسیار متفاوت باشد. بنابراین ، این امر منجر به واکنش ها و رفتارهای مختلف و متفاوتی در افراد گوناگون می شود . همیشه باید به خاطر داشته باشیم که رفتار فقط محصول نهایی مشکل است

در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی دکتر صابر متخصصین مطرح رژیم حسی می توانند به این کودکان کمک شایانی نمایند.

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
<-blogads->