گفتار درمانی نوعی برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و یا زبان است. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارت اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن کلام به دلیل لکنت زبان، تکرار صدا ها یا هجا های طولانی است. اختلالات تشدید شامل مشکلاتی می ‌شود که مربوط به گام، حجم و کیفیت صدا می باشد. فعالیت‌ های گفتار درمانی می ‌تواند همه این مشکلات و موارد دیگر را درمان کرده و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی و کودکانی که در انتخاب الگو های گفتاری کند هستند، کمک کند. تکنیک‌ های گفتار درمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شده و برنامه‌ های گفتار درمانی با پیشرفت بیشتر بیمار با گذشت زمان سخت تر می ‌شوند.

از تکنیک های گفتار درمانی به منظور بهبود ارتباطات استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان حرکت دهانی، فعالیت های مداخله ای زبان و سایر موارد بستگی به نوع اختلال گفتاری یا زبانی دارد.

گفتار درمانی برای چه مواردی مورد نیاز است؟

-اختلالات روان بودن

-اختلالات تشدید

-اختلالات گیرایی

-اختلالات بیانی

-اختلالات شناختی – ارتباطی

-آفازی

-دیس آرتریا

گفتاردرمانی کودکان

تمرینات و فعالیت های گفتاردرمانی بسته به اختلال، سن و احتیاجات کودک شما متفاوت می باشد. در حین گفتاردرمانی کودکان، گفتار درمانگر ممکن است با استفاده از گفتاردرمانی در منزل از طریق صحبت کردن و بازی کردن، و استفاده از کتب، تصاویر و اشیا دیگر ارتباط برقرار کند تا به عنوان بخشی از مداخله زبانی، رشد زبان را تحریک کند یا در هنگام بازی متناسب با سن کودک تان، صدا ها و هجا های صحیح را برای کودک در نظر بگیرد تا روش صحیح تولید صدا های خاص را به کودک آموزش دهد.

کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، با سابقه بالا در زمینه گفتاردرمانی در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.