اختلال پردازش حسی

 

کودک از ابتدای تولد که در معرض ورودی‌های حسی مختلف قرار می‌گیرد، کم کم  یاد می‌گیرد که این حس‌ها را داخل مغز خود طبقه‌بندی کند و به آنها معنی بدهد. او پس از مدتی قادر خواهد بود بهتر روی احساسات خود تمرکز کند و به این شکل عملکرد مغز و قدرت پردازش مغز تقویت می‌شود. قدرت پردازش مغز کودک پس از مدتی از بی نظمی و گیجی  به نظم بیشتری می‌رسد و می تواند تعداد زیادی از ورودی‌های حسی را در یک زمان واحد کنترل کند.

اما کودکانی که مبتلا به اختلال پردازش حسی باشند در دریافت حواس پنجگانه هیچ مشکلی ندارند اما نمی‌توانند این احساسات را از یک دیگر تمیز دهند یا آنها را طبقه بندی کنند. همه این مسایل مانع از سپری نمودن جریان رشد آنها می شود و نیازمند درمان است. در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی دکتر صابر متخصصین مطرح رژیم حسی می توانند به این کودکان کمک شایانی نمایند.

کاردرمانی

 

همه کلمه کاردرمانی به گوششان خورده است اما بسیاری فکر می کنند کار درمانی رشته ای مرتبط با پیدا کردن کار و شغل است، حتی عده ای آن را با کاردانی اشتباه می گیرند، برخی گمان می کنند کاردرمانگر مشکلات شغلی را درمان می کند!  البته بسیاری از این تصورات غلط مرتبط با معادل فارسی است که برای این رشته انتخاب شده است. در واقع شاید نتوان معادل مناسبی جایگزین کرد که باعث بروز این اشتباهات نشود.  

ارائه تعریفی دقیق از کاردرمانی نیز کار دشواری است زیرا که این رشته توانبخشی حیطه های مختلف و گستره ی زیادی از فعالیت ها را در بر می گیرد. شاید به شکل بسیار ساده و ابتدایی بتوان کاردرمانی را اینطور تعریف کرد:

رشته ای است که رویکرد های درمانی تخصصی خود را در ۳ سطحجسم ، ذهن، روان ” در قالب فعالیت هدفمند و معنادار در قالب  درمان بوسیله کار و فعالیت ارائه می دهد.

کاردرمانی در منزل و کاردرمانی کودکان در کلینیک کاردرمانی دکتر صابر  ارائه می گردد.

گفتاردرمانی

 بعضی از کودکان، می‌توانند حرف بزنند، اما گفتار و کلمات را نمی‌توانند راحت و روان ادا کنند، همچنین آن‌ها نمی‌توانند افکار خود را در یک جمله کامل بیان کنند، چون کلمات یا هجا‌های صوتی را به صورت شکسته می‌گویند که این امر، باعث می‌شود نتوانند گفتگوی صریحی داشته باشند؛ این مشکلات به عنوان یک مانع، برای برقراری ارتباط با کودک به شمار می‌رود و در بعضی موارد می‌تواند اعتماد به نفس اطفال را نسبت به خود کمتر کند. این مسائل را می‌توان از طریق گفتار درمانی مورد بررسی و درمان قرار داد.

بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، کلینیک دکتر صابر خدمات گفتاردرمانی کودکان و گفتاردرمانی در منزل را به بهترین شکل ممکن ارائه می دهد.

 

کاردرمانی ذهنی ، جسمی و دست

 

کاردرمانی جسمی یک از شاخه های رشته‌ کاردرمانی است که نقش مهمی در بازتوانی حرفه ای و فیزیکی افراد ناتوان و علی الخصوص کاردرمانی کودکان دارد. کاردرمانگران جسمی کلینیک دکتر صابر آشنا به تکنیکهای خلاقانه حرفه ای و آکادمیک ، بدنه اصلی تیم توانبخشی ضایعات فلج مغزی ، سکته مغزی و از این قبیل هستند. کاردرمانی ذهنی یکی دیگر از شاخه های کاردرمانی است که هدف آن ایجاد و تقویت مهارت های ذهنی و درمان مشکلات ذهنی عزیزانی است که به این اختلالات مبتلا هستند. هدف کاردرمانی دست ، ارزیابی و درمان آسیب ها و بهبود عملکرد اندام فوقانی جهت رساندن فرد به بالاترین سطح عملکرد روزانه اش می باشد. مزیت این تکنیک درمان انواع مختلف اختلالات اندام فوقانی از آسیب های ساده انگشتان گرفته تا آسیب های شدید پس از جراحی است.

چطور بفهمیم که آیا کودکمان به اختلال پردازش حسی مبتلا هست یا خیر؟

کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی ممکن است نشانه های زیر را بروز دهند:

حساسیت بیشتر یا کمتر از حد طبیعی ، مشکلات هماهنگی مثل تعادل ضعیف ، مشکلات رفتاری مثل حواس پرتی و پرخاشگری و ...

هدف اصلی مرکز جامع توانبخشی دکتر صابر ، به حداکثر رساندن روابط اجتماعی فرد با بالاترین پتانسیلی که دارد در محیط مدرسه ، خانه و محیط‌های اجتماعی است. تمام تلاش متخصصان ما برای این است که فرد بهترین نتیجه ممکن را در درمان خود احساس کند. هرچند همه افراد مبتلا به اختلال پردازش حسی ممکن است نیاز به گفتاردرمانی ندارند، اما در صورت نیاز ضروریست فرد در اولین فرصت توسط متخصصان گفتاردرمانی  و کاردرمانی ما مورد بررسی قرار گیرد تا با استفاده از رژیم حسی برای ارائه بازخورد حسی به بدن، ادراک حسی او را تنظیم کنند.

اوتیسم ؛ علامت ها و درمان ها

والدین باید تا قبل از 2 سالگی به علامتهای زیر توجه داشته باشند، اگرچه بعضی ازاین علائم ممکن است در کودکان دارای فرایند رشد عادی نیز مشاهده شود ، اما در کودکان مشکوک به اوتیسم به صورت حداکثری قابل رویت است. این علائم به شرح زیر است: تا 5 ماهگی هیچ لبخند یا رفتاری که نشان دهنده شادی در اثر ارتباط با دیگران باشد در وی مشاهده نگردد. تا6 ماهگی نمی خندد. تا 6 ماهگی هیچ ارتباط چشمی در کودک دیده نشود و یا به صورت کاملاً محدود وجود داشته باشد. تا 8 ماهگی به بازی های دالی توجه ندارد و از ان لذت نمی برد . تا 9 ماهگی هیچ آوا یا غان وغونی وجود نداشته و همچنان کودک بدون لبخند است و ارتباط غیر کلامی هم وجود ندارد.در این سن کودک حتی اوا و یا حالات چهره دیگران را تقلید نکند. تا 12 ماهگی هیچ علامتی برای برقراری ارتباط غیر کلامی مانند اشاره برای درخواست کردن یا نشان دادن وجود نداشته باشد. تا 12 ماهگی کودک هیچگونه عکس العملی به نام خود نشان ندهد. تا12 ماهگی برای ارامش و یا رفع نیاز به دنبال پدر و مادر خود نمی گردد. تا16 ماهگی کودک هیچ کلمه ای نمی گوید. تا18 ماهگی به صورت معمول بازی نکند. تا24 ماهگی کودک هیچ جمله معنی دار دوکلمه ای نگوید. و در نهایت هرگونه پسروی در مهارت گفتاری (https://mehdisaber.com/درمان-تاخیر-گفتار-در-کودک-اوتیسم/) ،اجتماعی و ارتباطی بعد از یک تا دو سالگی. https://mehdisaber.com/تشخیص-درمان-اوتیسم/ درمان کودکان اوتیسم در مرکز تخصصی کاردرمانی و گفتار درمانی دکتر صابر : گفتار درمانی(ST/Speech Therapy) این درمان از سفارشی ترین روش های مداخلاتی برای کودکان مبتلا به اوتیسم است و اگر یک متخصص خوب گفتاردرمان بتواند با کودک شما کار کند می تواند در کنار رفتاردرمانی کمک قابل توجهی به بهبودی کودک شما داشته باشد.این روش به فرد دارای اوتیسم کمک می کند تا ارتباط کلامی و غیر کلامی و ارتباط اجتماعی خود را بهبود بخشند تا به روشهای مفید تر و کاربردی تری در برقراری ارتباط دست پیدا کند.درکودکان دارای اوتیسم معمولا مشاهده می گردد که نیازمند مداخلات دهانی هستند و برای این منظور گفتاردرمان است که می تواند خانواده را در بهبود مهارتهای خوردن بلعیدن و….ارائه ماساژهای متناسب برای بهبود سیستم دهانی کودک همراهی کند. کار درمانی(OT/Occupational Therapy) https://mehdisaber.com/کاردرمانی-اوتیسم-اتیسم/ کار درمانی در اوتیسم به کودک مبتلاکمک می کند تا مهارتهای شناختی،جسمی،اجتماعی و حرکتی اش ارتقا پیدا کند. هدف این روش توانبخشی کودکان اوتیسم جهت بهبود مهارتهای زندگی است که به فرد امکان زندگی مستقل را می دهد.برنامه های کار درمانی برای کودک دارای اوتیسم بیشتر حول و حوش مهارتهای بازی،استراتژی های یادگیری وموضوعات حسی و حرکتی متمرکز است. https://mehdisaber.com/بهترین-مرکز-توانبخشی-اتیسم-اوتیسم-در-ت/
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
<-blogads->