گفتاردرمانی چیست؟؟

همان طور که می دانید گفتار درمانی برای کودکانی که به مشکلات گفتاری و اختلالات زیانی دچار اند، بسیار مفید می باشد اما بسیاری از مردم هیچ اطلاعی درباره مزایای گفتار درمانی بزرگ سالان ندارند. گفتار درمانی بزرگسالان شامل مراحل و فعالیت ها در جهت بهبود بیماری ها یا جراحات است و حتی می تواند به کنترل دیگر شرایط پزشکی فرد که بر گفتارش تاثیر گذاشته، موثر باشد. آسیب شناسان گفتار و زبان در طی مراحل تشخیصی، تست های متنوع جسمی و ذهنی را انجام می دهند. زمانی که علت دقیق ناتوانی یا اختلال مشخص شود، فرایند گفتار درمانی اغاز می شود. گفتار درمانگر یک برنامه مشخص با توجه به اختلال و نیاز های بیمار تعیین می کند. به طور کلی بیشتر اختلالات گفتاری بزرگ سالان از مشکلات یا اختلالات درمان نشده دوران کودکی منشا می گیرد. اما توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که گفتار درمانی در بزرگ سالان به صبر و شکیبایی بیشتری نسبت به کودکان نیازمند است.

از جمله شایع ترین اختلالات گفتاری در بزرگ سالان، موارد زیر را می توان نام برد:

-لکنت زبان

-آپراکسی

-دیس آرتریا

-اختلالات صوتی مرتبط با حنجره

-آفازی یا زبان پریشی

-مشکلات بلع

-اصلاحات غذایی

آسیب شناسان گفتار و زبان یا همان متخصصان گفتار درمانی در منزل، فعالیت ها و تمرینات گفتار درمانی را در منزل و در کنار فضای خانواده به افراد بزرگ سال ارائه می دهند تا قاصله میان فرد مبتلا به اختلال و متخصص از بین برود و اثر مراحل درمانی بیشتر شده و سرعت بیشتری نیز بگیرد. یک متخصص گفتار و زبان وظیفه دارد به منظور درمان هر چه بهتر و موثرتر فرد بزرگ سال، با روان شناسان و دیگر متخصصین حیطه سلامت همکاری ویژه ای داشته باشد.

متخصصان گفتار درمانی در کلینیک گفتار درمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، بهترین روش درمانی متناسب با نوع اختلال و سن شما را ارائه می کند.

کاردرمانی کودکان

کاردرمانی یک نوع خدمات تخصصی مراقبتی می باشد  که بر توانایی، بهبود و حفظ قابلیت انجام فعالیت روزانه و فعالیت‌ های کاری افرادی تمرکز می‌‌ کند که به مشکلات جسمانی، ذهنی و شناختی دچار شده اند. هدف اصلی از انجام کار درمانی، بهبود مهارت های بیمار است تا اندازه ای که فرد بتواند مستقل عمل کند و قابلیت انجام فعالیت های حائز اهمیت را داشته باشد. به عبارت دیگر، کاردرمانی یک اقدام کمک کننده بوده که با هدف افزایش استقلال جسمانی فرد صورت می گیرد تا بیمار بتواند به انجام فعالیت‌ های روزانه خود در آن دسته از کارهایی که انجام دادن آن ها لازم است، بپردازد. اکثر کودکان با کمک دیگران به انجام فعالیت ‌های روزانه زندگی و یا یادگیری مهارت ‌های لازم خود می ‌پردازند. با این حال برخی از کودکان با مشکلاتی رو به رو می شوند و اختلالاتی در قابلیت عملکردی آن ها به وجود می آید که البته به کمک یک متخصص کاردرمانی کودکان برطرف خواهد شد.

در کاردرمانی کودکان  نیز همچون سایر روش‌ های درمانی کودکان، حضور موثر و همکاری پدر و مادر و اعضای خانواده برای به دست آوردن نتایج مطلوب تر، کاملاً ضروری است. متخصص کاردرمانی با پدر و مادر کودک و یا پرستار کودک همکاری می ‌‌کند و مهارت‌ هایی را به آن ها آموزش می دهد تا بتوانند به کودک کمک کنند و روی برخی روش‌ هایی تاکید می ‌‌کند که در بهبود کیفیت زندگی کودک تاثیر شایانی دارند. همکاری خود کودک، متخصص کاردرمانی و خانواده در کسب نتایج مطلوب و بهبود اختلالات کودک کاملاً واجب است و به کودک و خانواده برای رسیدن به اهداف فردی و اهداف مربوط به سلامت کمک ویژه ای خواهد کرد.

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با انجام خدمات کاردرمانی حرفه ای همچون کاردرمانی در منزل، کاردرمانی اوتیسم، کاردرمانی بیش فعالی و... به درمان کودکان می پردازد.

اختلال بیش فعالی؟

علائم بیش فعالی در کودکان، عدم توجه، تکانشگری و تحریک پذیری را شامل می شود. علائم بیش فعالی در نوزادان نیز در ابتدای زندگی مشخص می شود. از آن جا که بسیاری از کودکان معمولی ممکن است این علائم را با سطح کمتری داشته باشند، باید تشخیص علائم بیش فعالی در کودکان به وسیله یک متخصص مجرب و با تجربه از طریق معاینه و ارزیابی درست انجام شود. علائم بیش فعالی در کودکان و نوزادان در طی چند ماه متوالی پدیدار می شوند که غالبا علائم تکانشگری و بیش فعالی از علائم نقص توجه ظاهر می شوند. علائم بیش فعالی در کودکان ممکن است به مدت یک سال یا بیشتر ظاهر نشود.

علائم بیش فعالی در کودکان

-عدم تمرکز و توجه

-خیال پردازی

-فراموشی

-حواس پرتی

-اشتباهات متعدد

-بازی کردن با سر و صدا

تشخیص درباره این که کودک به اختلال بیش فعالی مبتلا هست یا نه یک فرایند چند مرحله ای است. هیچ آزمایش تشخیصی برای تشخیص علائم بیش فعالی در کودکان و نوزادان وجود ندارد و برخی از اختلالات دیگر همچون اقسردگی، اضطراب، مشکلات خواب و... می توانند علائم مشابهی داشته باشند. برای کم تر شدن علائم بیش فعالی در کودکان و علائم بیش فعالی در نوزادان، آموزش پدر و مادر ها به عنوان نخستین خط درمان پیش از دارو درمانی پیشنهاد می شود. دارو درمانی، روان درمانی، رفتار درمانی، بازی درمانی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، اتاق تاریک، کاردرمانی حسی و... از جمله روند های درمانی برای کودکان و نوزادان می باشد.

مرکز تشخیص و درمان بیش فعالی دکتر صابر، بهترین مرکز تشخیص کودکان بیش فعال در تهران، با ارزیابی های دقیق و صحیح تحت نظر دکتر مهدی با درمان های مختلف در شرق و غرب تهران مشغول به فعالیت می باشد.

 

اوتیسم چیست!

اختلال طیف اوتیسم نوعی اختلال رشدی پیچیده بوده که بر برقراری ارتباط کلامی، مهارت های اجتماعی، چگونگی تعامل و رفتار های روزمره فرد تاثیرگذار است. کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ممکن است با طیف وسیعی از چالش ها رو به رو شوند و البته این مشکلات احتمال دارد با توجه به سن و شدت اوتیسم در افراد متفاوت باشد. اگر کودک تان به اختلال طیف اوتیسم دچار شده است، خدمات درمانی گوناگونی برای درمان آن در دسترس می باشد. از جمله نشانه های اصلی اوتیسم می توان به رفتار های تکراری یا کلیشه ای، علاقه های محدود و عدم تغییر پذیری اشاره کرد.

نشانه های اصلی اوتیسم در کودکان

-پاسخ ندادن به بازی

-درک نکردن آن چه می خواهند بگویند

-استفاده از زبان با روشی غیر معمول

عدم توانایی فرد برای هماهنگ شدن با جماعت

-پاسخ ندادن به نام خود

-حرکات تکانشی

-واکنش بسیار و بیش از اندازه به صدای بلند

به طور عادی تا قبل از دو سالگی، تشخیص اوتیسم در کودکان بسیار دشوار است. اما خوشبختانه این روز ها به راحتی می توان اختلال طیف اوتیسم را در نوزادان و کودکان تشخیص داد. اختلال طیف اوتیسم در سنین پایین تر یعنی حدود 14 ماهگی تا 16 ماهگی هم تشخیص داده می شود. البته بسیاری از والدین طی همان چند ماه ابتدایی، رفتار های غیر عادی کودک را متوجه می شوند اما تا زمانی که کودک نشانه های اصلی اوتیسم را از خود نشان ندهد، تشخیص قطعی داده نمی شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که گفت هر چه تشخیص زودتر انجام شود و مداخله زودتر اعمال شود، نتایج مطلوب تری به دست می آید.

مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی اوتیسم دکتر صابر، بهترین مرکز توانبخشی کودکان اوتیسم، با انجام تخصصی ترین روش ها در زمینه درمان نشانه های اوتیسم در غرب و شرق تهران مشغول می باشد.

 

کاردرمانی ذهنی؟

بسیاری افراد کاردرمانی را با خدمات کودکان یا کاردرمانی جسمی ارتباط می دانند و از دیدن کاردرمانگران ذهنی که در محیط های بهداشت روانی کار می کنند، متعجب می شوند. اگر شما یا کی از عزیزان تان به یک متخصص کاردرمانی ذهنی مراجعه کنید، دانستن نقش آن ها می تواند به شما کمک کند تا تخصصی ترین مواظبت را انجام دهید. به طور کلی کاردرمانی ذهنی هم در کودکان و حتی در بزرگسالان بسیار کاربرد داشته و در تمامی اختلالاتی همچون اوتیسم، بیش فعالی، سندرم ها، اختلالات حسی حرکتی و هم بیماری ها و اختلالات بزرگسالان کاربرد دارد.

کاردرمانی ذهنی به کودکانی که به علت اختلالات گوناگون، در مراحل رشدی و نقاط عطف رشدی تاخیر داشته اند، کمک می کند تا بیش ترین توانایی را کسب کرده و اختلاف سن رشدی و تقویمی خود را به کمترین مقدار ممکن برسانند. ضعف مهارت های حرکتی که به یکپارچگی حسی و حرکتی ارتباط دارند، از جمله اختلالات مهمی می باشند که این حیطه تخصصی از کاردرمانی به آن می پردازد. در این حیطه از کاردرمانی از تکنیک های درمانی مختلفی همانند رفتار درمانی ، بازی درمانی ، حرکت درمانی ، اتاق تاریک و... استفاده می شود.

هدف از انجام کاردرمانی ذهنی کودکان، بررسی نقاط ضعف کودک در انجام کار های ضروی و روزانه و بهبود توانایی های کودک در جهت زندگی بهتر راحت تر و ارتباط قوی تر با جامعه است. کاردرمانگر ذهنی در این حیطه تلاش می کند با ایجاد تغییراتی در محیط زندگی و کار فرد، در بهبود توانایی های فرد در ایجاد ارتباط موثر نقش داشته باشد.

موارد کاربرد کاردرمانی ذهنی

-کم توانی ذهنی

-اختلال یادگیریش

-اختلال پردازش حسی

-اوتیسم

-بیش فعالی

-سندروم داون

-اختلالات رفتاری

-تاخیر رشدی کودکان

-مشکلات حافظه

کلینیک کاردرمانی دکتر صابر با مجرب ترین متخصصین، کاردرمانی جسمی و ذهنی را در دو منطقه غرب و شرق تهران ارائه می دهد.

اختلال یادگیری چیست

ناتوانی های یادگیری یا اختلالات یادگیری، اصطلاحی برای طیف وسیعی از مشکلات یادگیری می باشد. اختلالات یادگیری ارتباطی با هوش یا انگیزه کودک ندارد. کودکان مبتلا به اختلال یادگیری تنبل یا خنگ نیستند. در اصل، اغلب آن ها به اندازه بقیه باهوش هستند. فقط سیم کشی مغز آن ها متفاوت می باشد. این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات توسط آن ها تأثیر گذار است. ناتوانی های یادگیری به علل مختلفی همچون عوامل ژنتیکی ویا عصبی زیستی پدید می آید که عملکرد مغز را به گونه ای تغییر می دهد که بر یک یا چند فرآیند شناختی مرتبط با یادگیری تأثیر خواهد گذاشت. این مشکلات پردازشی می تواند در یادگیری مهارت های اساسی مثل خواندن، نوشتن ویا توانایی ریاضی اختلال ایجاد کند.

اختلال یادگیری را نمی توان درمان و یا برطرف کرد. این، یک مسئله مادام العمر می باشد و به طورمعمول خانوادگی و ارثی است. هرچند، کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری می توانند با بهره گیری از پشتیبانی و مداخله مناسب، در تحصیل موفق شده و در مراحل بعدی زندگی، به شغل های موفق و غالبا خاص، دست پیدا کنند. اختلالات یادگیری را نباید با سایر اختلالات همچون اوتیسم، اختلال فکری، ناشنوایی، نابینایی، و اختلالات رفتاری، اشتباه بگیریم. هیچ یک از این اختلالات، اختلال یادگیری نمی باشند. به علاوه، آن ها را نباید با مشکلات ناشی از فقدان فرصت های آموزشی، همانند تغییر مکرر مدرسه و یا مشکل در شرکت در کلاس اشتباه بگیریم.

اختلالات رایج یادگیری

-خوانش پریشی ( که در این اختلال گفتاردرمانی در اختلال یادگیری بهترین انتخاب درمانی است.)

-محاسبه پریشی

-نوشتارپریشی

-اختلالات پردازش دیداری و شنیداری

-اختلالات یادگیری غیر کلامی

دکتر مهدی صابر، بهترین دکتر تشخیص اختلال یادگیری، با استفاده از درمان های تخصصی و به روز دنیا به ارائه خدمات درمانی اختلال یادگیری کودکان در دو کلینیک غرب و شرق تهران می پردازد.

گفتاردرمانی؟

گفتار درمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه های توانبخشی بوده که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. گفتار درمانی ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری می باشد. در واقع گفتار و زبان بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد است. گفتار درمانی یک برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و یا زبان می باشد. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد. مشکلات بیان عبارت اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن گفتار به علت لکنت، تکرار صدا ها یا هجا های طولانی. فعالیت‌ های گفتار درمانی می ‌تواند همه این مشکلات و حتی مشکلات دیگر را درمان کرده و بزرگسالان مبتلا به سکته مغزی یا آسیب مغزی و کودکانی که در انتخاب الگو های گفتاری کند هستند، کمک کند. تکنیک‌ های گفتار درمانی باید مطابق پیشرفت هر بیمار تنظیم شود و برنامه‌ های گفتار درمانی با پیشرفت بیشتر بیمار با گذشت زمان سخت تر می‌ شوند. از تکنیک های گفتار درمانی برای توسعه ارتباطات استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان حرکت دهانی، فعالیت های مداخله ای زبان و سایر موارد، بستگی به نوع اختلال گفتاری یا زبانی دارد. گفتار درمانی ممکن است برای اختلالات گفتاری در کودکان یا در بزرگسالانی که به علت آسیب یا بیماری همچون سکته مغزی یا آسیب مغزی دچار مشکل شده اند، مورد نیاز باشد.

در طول انجام درمان گفتار درمانی باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از اختلالات گفتاری از کودکی شروع می شوند و با افزایش سن بهبود پیدا می کنند، در حالی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه پیدا می کنند و به درمان و مراقبت طولانی مدت نیاز دارند.

کلینیک گفتاردرمانی دکتر صابر، بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران، با انجام خدمات متنوع گفتاردرمانی از جمله گفتاردرمانی در منزل، گفتاردرمانی اوتیسم، گفتاردرمانی کودکان و... رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.

 

اوتیسم بزرگسالان

اختلال طیف اوتیسم نوعی بیماری عصبی است که بر نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز تأثیر گذار است. اوتیسم فارغ از سن، قومیت و طبقه‌ اجتماعی و اقتصادی بروز پیدا کرده و سبب ایجاد مشکل در برقراری ارتباط و موجب بروز رفتار های تکرار شونده می‌شود. افراد مبتلا به اتیسم دارای طیف گسترده ای از نقاط قوت، ضعف، توانایی ها و چالش ها هستند. هر چند اوتیسم قابل درمان نیست ، اما مداخلات و پشتیبانی های مناسب می تواند به افراد در ایجاد مهارت ها و توانایی های جدید کمک کند. مشاوره، روان درمانی، رفتار درمانی، بازی درمانی، کاردرمانی در اوتیسم، گفتار درمانی و... می تواند به افراد اوتیستیک کمک کند تا احساسات خود را درک و تنظیم کنند.

تعداد مبتلایان به اوتیسم در مردان بیشتر از زنان است. هر فرد مبتلا به اوتیسم دارای ویژگی های متفاوتی می باشد اما برخی از ویژگی های معمول آن ها عبارت اند از:

-مشکلات مرتبط با توانایی های سطح بالای زبان

-مشکلات در درک دیدگاه دیگر افراد

-مشکلات شروع کردن تعاملات اجتماعی و حفظ ارتباط

-ایجاد استرس با بروز اخلال در یک برنامه

-داشتن اولویت برای برنامه های معمول و روزانه

-مشکل در حل مسئله ، استنباط و پیش بینی

تشخیص درمان اوتیسم

غیر عادی نیست که افراد اوتیستیک بدون تشخیص به بزرگسالی رسیده باشند. علت اوتیسم در بزرگسالان این است که فرد در دوران کودکی مبتلا به اوتیسم خفیف بوده و متاسفانه تا دوران بزرگسالی اختلال او تشخیص داده نشده است.

 تشخیص زود هنگام اوتیسم ممکن است به فرد مبتلا و خانواده اش کمک کند تا چالش های پیش روی شان را درک کرده و با آن ها راحت تر کنار بیایند.

کلینیک تخصصی توانبخشی دکتر صابر، بهترین مرکز توانبخشی اوتیسم در تهران، با سابقه بالا در زمینه درمان افراد مبتلا به اوتیسم، به ارائه خدمات توانبخشی می پردازد.

اختلال پردازش حسی چیست؟

 

اختلال پردازش حسی چیست؟

اختلال پردازش حسی یک عارضه عصبی بوده که زمانی رخ می‌ دهد که سیگنال‌ های حسی به صورت موثر پاسخ ایجاد نمی‌ کنند. افرادی که به اختلال پردازش حسی مبتلا هستند، در تفسیر و درک اطلاعات ورودی حسی که از محیط اطراف دریافت می‌کنند دچار مشکل می شوند. این به آن معنی است که آن ها ممکن است اطلاعات حسی را شدید تر یا ضعیف‌ تر از آنچه که هست پردازش کنند و این بر واکنشی که به احساسات می‌ دهند اثر گذار می باشد.

اختلال پردازش حسی وضعیتی است که در آن فرد به طور معمول به صدا ها، بو ها، بافت ها و یا سایر محرک ها پاسخ نمی دهد. مبتلایان به این اختلال ممکن است به قدری به موسیقی متن فیلمی حساس باشند که نتوانند در یک تئاتر بنشینند، یا آنقدر نسبت به محرک‌ ها بی‌ حس باشند که تمام تلاش خود را بکنند تا آن را جستجو کنند. این اختلال بیشتر در کودکان شایع است. کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی معمولا به محرک هایی که دیگران تحت تأثیر آن ها قرار نمی گیرند، به یکی از سه روش پاسخ نمی دهند.

پاسخگویی بیش از حد به محرک های بیرونی می تواند سبب بروز استرس، مشکل در شرکت در فعالیت های روزانه و مشکل در سازگاری با موقعیت های جدید شود. سایر کودکان ممکن است یک پاسخ خاموش یا تاخیری نسبت به محرک ها داشته باشند که به عنوان کم پاسخی یا کم پاسخگویی شناخته می شود.

همچنان علت خاصی برای اختلال پردازش حسی مشخص نشده است. درمان خط مقدم برای اختلال پردازش حسی کاردرمانی حسی است که به عنوان درمان یکپارچگی حسی شناخته می‌ شود.

رژیم حسی چیست؟ این رویکرد شامل یک «رژیم غذایی حسی» است.

 این فعالیت شامل فهرستی روزانه از استراتژی ‌های حسی حمایتی و فردی و انواع فعالیت ‌ها، تجهیزات و امکاناتی می باشد که برای تحریک طراحی شده‌ اند.

کلینیک توانبخشی دکتر صابر با جمعی از متخصصین کارآزموده، کاردرمانی حسی را در تخصصی ترین مرکز توانبخشی در غرب و شرق تهران گرد آورده است. 

توانبخشی

 

توانبخشی مجموعه‌ ای از مداخلات درمانی بوده که به منظور بهینه کردن عملکرد فرد آسیب دیده یا بیمار و کاهش دادن ناتوانی های فردی که مشکلی در سلامتی ‌اش رخ داده است، تعریف می‌ شود. توانبخشی شاخه‌ ای از پزشکی است که به افرادی که دچار مشکلات و بیماری‌ ها و حتی درد های گوناگون شده‌ اند کمک می‌ کند تا سلامتی بهینه و بهترین عملکرد ممکن و توانایی‌ های از دست رفته را به دست آورد و برخی از مشکلات و درد ها و... حین درمان‌ های متفاوت توانبخشی برطرف می شود.

در بسیاری از فرآیند های توانبخشی، آسیب و مشکل یا بیماری به طور کامل درمان نمی‌ شود و هدف از توانبخشی الزاما درمان کامل نمی‌ باشد. روش‌ های موجود در توانبخشی هم ممکن است سبب درمان کامل فرد شود و هم در صورتی که امکان درمان کامل یا از بین بردن عوارض بیماری یا مشکل وجود نداشت، فرآیند کمک ‌رسان توانبخشی می ‌تواند بالاترین سطح کیفیت زندگی، عملکرد فردی و عضلانی و مفصلی و روحی – روانی و ذهنی را ایجاد کند. تیم توانبخشی با توجه به نیاز فرد آسیب دیده و شدت و نوع بیماری و ضایعه، اهداف کوتاه مدت و طولانی مدت را برنامه ‌ریزی می ‌کنند.

برنامه‌ های درمانی توانبخشی به بیماری و مشکل و فرد مراجعه کننده بستگی دارد و در نتیجه برنامه‌ های درمانی توانبخشی از فردی به فرد دیگر ممکن است بسیار متنوع باشد. درمان‌ های توانبخشی هم برای بیماران بستری در بیمارستان و هم بیماران مرخص شده چه در کلینیک و چه در منزل انجام می شود.

انواع توانبخشی چیست؟

-گفتاردرمانی

-کاردرمانی

-فیزیوتراپی

-آب درمانی

-بازی درمانی

-توانبخشی اجتماعی

کلینیک توانبخشی دکتر صابر، بهترین مرکز درمان سکته مغزی در تهران و هم چنین بهترین مرکز تشخیص و درمان ام اس و تخصصی ترین مرکز درمان پارکینسون، حرفه ای ترین خدمات تخصصی توانبخشی را در تهران گرد آورده است.

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
<-blogads->