بیش فعالی و نقص توجه
اختلال بیش فعالی و نقص توجه الگویی از مشکلات بوده که عموما در کودکی ایجاد می شوند. در این اختلال والدین و معلّم ها متوجه می شوند که کودک بیش از حد معمول فعالیت و تحرک دارد، به طور دائم حواسش پرت می شود، نمی تواند حتی برای مدت کوتاهی مشغول به یک کار ثابت باشد، تکانشی است یعنی بدون فکر و ناگهانی دست به انجام کاری می زند و یا تمرکز کردن برایش بسیار سخت و دشوار است. اما به این نکته باید توجه داشت که زمانی می توان گفت فردی به بیش فعالی مبتلاست که علائم بالا ارتباطش با دیگر افراد یا وضعیت شغلی و تحصیلی اش را با مشکل مواجه کند. ممکن است این اختلال با افزایش سن بهتر شود و یا ممکن است در بزرگسالی هم ادامه پیدا کند. در این صورت معمولا بیش فعالی تخفیف پیدا کرده ولی رفتار های تکانشی، ضعف تمرکز و ریسک پذیری ممکن است بدتر شوند. این مسائل ممکن است با یادگیری، کار و نحوه ارتباط شخص با دیگران تداخل پیدا کنند. افسردگی، استرس و اضطراب، اعتماد به نفس پایین و سوء مصرف مواد در بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی بسیار شایع است.
علت ایجاد اختلال بیش فعالی و نقص توجه
به نظر می رسد که ژن ها در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند. هم چنین به نظر می رسد در صورتی که مادر حین بارداری یا زایمان دچار مشکلاتی شده باشد، احتمال بروز این اختلال در کودک بیشتر شود. این مشکلات شامل مصرف مواد اعتیاد آور یا دارو حین بارداری، وزن کم نوزاد هنگام تولد، عفونت های مغزی، تماس با سموم یا بعضی شرایط استرس زا برای مادر می باشد.
کلینیک تخصصی توانبخشی دکتر صابر، بهترین مرکز تشخیص کودکان بیش فعال در تهران، با ارائه حرفه ای ترین خدمات در زمینه درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه، رضایت همیشگی مراجعان را به خود جلب می کند.